Sa Pinto haalt uit naar Preud'homme: "Een groot gebrek aan respect, onvergeeflijk"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Luik
| 17 reacties
Sa Pinto haalt uit naar Preud'homme: "Een groot gebrek aan respect, onvergeeflijk"

De Standard-trein zit helemaal op de rails. De bezoekers uit Genk werden helemaal zoek gespeeld en kregen een 5-0 pandoering om de oren. Maar na afloop was het vooral interessant wat coach Ricardo Sa Pinto over Michel Preud'homme te zeggen had.

Sa Pinto staat met Standard op 4 punten van leider Club Brugge en 2 punten van Anderlecht. "Ons doel blijft hetzelfde", had de Portugees daarover te vertellen. "We moeten elke match zo hard mogelijk werken en blijven nederig. We spelen fantastische play-offs. Maar mijn doelen veranderen niet."

'Preud'homme is geen collega'

Op de vraag wat Sa Pinto vond van de openlijke sollicitatie van Michel Preud'homme, werd het de Portugees te veel. "Ik heb nog niet met Bruno Venanzi (de voorzitter, red.) gesproken. Ik zit nu al 37 jaar in het voetbal, waarvan 8 jaar als trainer. Preud'homme is zeker en vast niet ethisch te werk gegaan. Hij is geen collega, in tegenstelling tot de man naast mij", doelend op Philippe Clement. 

"Ik heb dit nog nooit meegemaakt. Zeker niet bij een coach die nog in dienst is én bovendien de bekerfinale gewonnen heeft, de play-offs bereikt heeft en nog onder contract ligt. Dit is een groot gebrek aan respect en onvergeeflijk", aldus een furieuze Sa Pinto, die dit er nog aan toevoegde. "Ik reageer enkel zo omdat hij zichzelf aanbood voor mijn job."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties