Reactie Verheyen weet waar het probleem ligt, maar heeft er niet direct een oplossing voor: "Ik kan ze niet vragen nóg meer te lopen"

Verheyen weet waar het probleem ligt, maar heeft er niet direct een oplossing voor: "Ik kan ze niet vragen nóg meer te lopen"
Foto: © photonews

Veertien punten na tien matchen: "Ik kan er mee leven, maar ik had er liever 15 gehad. De achtste plaats is correct voor ons", aldus Gert Verheyen. Het hadden er meer kunnen zijn als Oostende offensief eens wat meer zou kunnen brengen.

Dat is al heel het seizoen het probleem. Iets wat Verheyen niet in één-twee-drie kan oplossen, want hij heeft er de spitsen niet voor. Maar er mag ook wel wat meer volk in de zestien komen, merkten we op.

"Dat heeft veel te maken met de winger aan de andere kant. Als je als ploeg goed bent, komt die ook in de zestien als de bal aan de andere kant is. Maar die geraakt daar momenteel moeilijk. De spits moet ook daar blijven en niet te veel zwerven naar de kanten. En mijn twee pocketspitsen (Canesin en Coopman) zouden daar ook moeten komen. Dat zou al veel volk zijn..."

Maar dat lukt niet. En dan ben je er niets mee als de voorzetten maar blijven komen. "Ik heb tijdens de rust ook gezegd dat het geen zin heeft om hoge voorzetten te trappen. Maar ja, we steken al veel energie in het afpakken van de bal en daardoor moeten mijn spelers al héél veel lopen. Dan begrijp ik dat je daar niet altijd bent. Ik kan ze niet vragen nóg meer te lopen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties