? Napoli kruipt door het oog van de naald dankzij vervanger Mertens

Clint Vens

Leider Juventus lijkt al na veertien matchen buiten schot in Italië. De strijd woedt vooral net onder de recordkampioen. Als Napoli won bij het Atalanta van Castagne wipte het over Inter naar de tweede stek.

Bij Napoli startte Mertens in de basis. Castagne moest vanop de bank toekijken. De match kon niet beter beginnen voor de bezoekers want al na 2 minuten zaten Mertens en co op rozen. Na een mooie doorsteekbal van onze landgenoot, bereikte Insigne zijn ploegmaat Ruiz die de bal keurig voorbij thuisgoalie Berisha deponeerde.

Vervanger Mertens doet het

Tien minuten na de koffie stonden de bordjes echter alweer in evenwicht. Het was Zapata die tegen zijn ex-club de gelijkmaker scoorde. Toch was het Napoli die alsnog het laken naar zich toetrok. Milik was acht minuten voor tijd ingevallen voor Mertens. De Pool had maar drie minuten nodig om de meegereisde Napolitaanse fans in extase te brengen: 1-2.

Door de overwinning is Napoli nu tweede, Juventus blijft koploper en telt al acht punten meer dan de 'Azzurri'. De twee clubs uit Milaan (Inter en AC) volgen op respectievelijk drie en zeven punten.