Sterke eerste helft van AA Gent niet voldoende: "Je moet 90 minuten goed zijn om hier te winnen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Genk
| 15 reacties
Sterke eerste helft van AA Gent niet voldoende: "Je moet 90 minuten goed zijn om hier te winnen"
Foto: © photonews

KRC Genk was thuis met 3-1 te sterk voor de bezoekers uit Gent, maar zeker in het eerste halfuur had de leider van de Jupiler Pro League het niet onder de markt. Een stug Gent was de boosdoener. Coach Jess Thorup was dan ook tevreden over de eerste helft van zijn team.

Gent kwam al vroeg op voorsprong dankzij een wereldgoal van Dylan Bronn. Het kon die voorsprong echter niet vasthouden. "In de eerste helft waren we de betere ploeg en hadden we de betere kansen", zag Thorup.

"Maar dan incasseerden we de gelijkmaker en net na de rust kregen we op een slecht moment de 2-1 tegen. Vanaf toen was Genk de beste ploeg op het veld. Over 90 minuten waren zij de betere ploeg", bekende de Deen. 

"Over 90 minuten waren zij de betere ploeg"

Thorup onthoudt na afloop dan ook de sterke eerste helft van zijn team. "De start was perfect voor mij. Zeker door de manier waarop we speelden. We creëerden heel veel kansen. Ik was dus wel tevreden over de eerste 45 minuten. Maar dat is niet genoeg. Je moet 90 minuten goed zijn als je hier in Genk wilt winnen."

Gent kreeg bovendien ook nog tegenslag in de tweede helft met de rode kaart van Rosted en de blessure van Odjidja. "Maar dat is nu eenmaal voetbal", besloot Thorup. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties