Chergui: "Keuze voor Antwerp was snel gemaakt"

Dirk Pieters
| 23 reacties
Chergui: "Keuze voor Antwerp was snel gemaakt"
Foto: © SC

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Antwerp wist maandag Zinho Chergui te strikken. De verdediger komt voor één seizoen op uitleenbasis naar de oudste club van het land. Voetbalkrant.com wist de nieuwe aanwinst meteen te strikken voor een interview.

Beschrijf even in het kort je carrière voor de mensen die je nog niet zouden kennen.

"Toen ik vijf was ben ik begonnen met voetballen bij KSK Beveren. Op mn 15de ben ik bij Germinal Beerschot gaan spelen tot en met de reserven, maar toen kreeg ik de kans om bij de A-kern van Beveren te gaan trainen. Daar ben ik een jaar gebleven. Nadien ben ik bij Berchem Sport in derde klasse gaan spelen."

Na een korte passage bij Turnhout en vier jaar Cappellen ben ik bij Kvsk United (Lommel) terecht gekomen. Daar heb ik een topseizoen gehad en heb ik een transfer afgedwongen naar KV Mechelen. Daar vlotte het de eerste zes maand niet en ben ik uitgeleend aan Roeselare. Nu zes maand later zit ik bij één van de mooiste clubs van het land.

Was Antwerp de enige club die interesse had of was er nog interesse van andere clubs?

Lommel United had al een akkoord met KV Mechelen kunnen bereiken, maar ik en de club zijn er niet uitgeraakt. Tienen en Roeselare waren ook sterk geinteresseerd, maar een overstap naar die clubs zag ik zeker niet zitten. Toen Antwerp zich meldde was de keuze snel gemaakt en zo ging het uiteindelijk allemaal heel snel.

Waarom koos je uiteindelijk voor Antwerp?

Antwerp speelt misschien wel in de tweede klasse, maar het een ploeg is met enorm veel ambitie. De voorbije jaren hadden ze al ambitie, maar nu nog meer na de komst van de groep Verhaegen. Het plan van de club lag me wel en daar wil ik natuurlijk aan meewerken. Iedereen weet dat Antwerp zo snel mogelijk naar eerste wil en moet. 

Ken je de nieuwe club eigenlijk al goed?

Iedereen kent Antwerp en ook enkele spelers en de trainer ken ik al, maar wat iedereen weet van Antwerp is dat ze heel fanatieke supporters hebben. Ik speelde al enkele keren tegen Antwerp en het valt altijd op hoe ze steeds zo talrijk overal aanwezig zijn. Ook de geschieden van Antwerp kent iedereen. Vooral die historische wedstrijden voor Wembley.

Wat mogen we van jou en de club verwachten volgend seizoen?

Ik denk dat Antwerp de ambitie heeft om zo snel mogelijk te promoveren, maar of dat al meteen lukt valt af te wachten. De club wil binnen de drie jaar naar eerste, maar hoe sneller hoe beter natuurlijk. Ik hoop zoveel mogelijk te kunnen spelen en hopelijk kan ik de supporters laten zien dat Antwerp een goede transfer heeft gedaan.” 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties