Vorig jaar knikkerde KVK blauw-zwart uit de Beker: "Revanche? Dat zijn zorgen voor later"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 2 reacties
Vorig jaar knikkerde KVK blauw-zwart uit de Beker: "Revanche? Dat zijn zorgen voor later"
Foto: © Photonews

Club Brugge verslikte zich vorig seizoen in de achtste finales van de Cofidis Cup in KV Kortrijk. En wie komt er tijdens deze jaargang in dezelfde ronde langs in de Olympialaan? Juist ja: KV Kortrijk. Tijd voor revanche?

Cédric De Volder in Brugge

Eventjes terug naar vorig seizoen: in de achtste finale van de Beker van België knikkert KV Kortrijk Club Brugge uit het toernooi. De Kerels hadden in een turbulente wedstrijd aan één doelpuntje genoeg om door te stoten naar de volgende ronde. Ook tijdens deze jaargang is het opnieuw prijs: blauw-zwart ontvangt de West-Vlaamse buren in de achtste finale van de Cofidis Cup.

"KV Kortrijk is en blijft een lastige ploeg om te bekampen", aldus Tom De Sutter. "En in een cupwedstrijd is het dan nog eens extra zwaar. Vorig seizoen kreeg ik rood in het Guldensporenstadion en liep ik een knieblessure op. Of ik een appeltje te schillen heb met de Kortrijkzanen? Als je al zo lang op voetbalvelden loopt, heb je met elke ploeg wel een appeltje te schillen." (lacht)

Als je al zo lang op voetbalvelden loopt, heb je met elke ploeg wel een appeltje te schillen

"We hebben deze keer wel het thuisvoordeel", knipoogt Nikola Storm dan weer. "En eigenlijk moeten we Kortrijk in zo'n geval altijd uitschakelen, hé. De bekerloting speelt nu eenmaal in ons voordeel. Misschien moet Club Brugge wel sowieso de finale halen, ja."

Michel Preud'homme herinnerde zich het voorval in het Guldensporenstadion van vorig seizoen ook maar al te goed. "Maar dat zijn zorgen voor later", aldus de oefenmeester. "Ik zou eigenlijk eens moeten tellen hoeveel wedstrijden er nog tussen nu en die bekerwedstrijd zitten. Ik weet het niet, maar het zijn er een heel pak." (lacht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws