Reactie De 'bevrijding' voor Batshuayi, de 'omgekeerde wereld' voor Mignolet

Diederik Geypen Aernout Van Lindt
Diederik Geypen en Aernout Van Lindt vanuit Brussel
| 5 reacties
De 'bevrijding' voor Batshuayi, de 'omgekeerde wereld' voor Mignolet
Foto: © photonews

De weelde van de Rode Duivels is ongezien. Dat maakte de 3-1 winst tegen Italië nog maar eens duidelijk. Sterkhouders met dienst waren gelegenheidsuitblinkers Michy Batshuayi en Simon Mignolet.

Met 3-1 winnen en toch als doelman uitgeroepen worden tot Duivel van de Match. Dan heb je er een puike prestatie opzitten. "In voetbal draait de wereld snel", blikte Mignolet terug naar de twee oefeninterlands tegen Japan en Colombia uit 2013, waarin hij vijf tegengoals slikte.

"Een keeper heeft in grote matchen meer werk. Dan kan je ook uitblinken. Voor de ploeg is dit een deugddoende zege."

Mijn tweede doelpunt zorgde voor een bevrijding bij de Duivels

Ook Batshuayi deed met een invalbeurt zijn duit in het zakje. Nochtans stond de Marseille-spits aanvankelijk niet goed op te letten bij de eerste corner voor de Italianen.

"Tijdens de rust zeiden we al tegen Batshuayi dat hij aandachtig moest zijn", aldus Mignolet. "Hij moest de paal pakken, maar hij deed dat niet."

Gelukkig etaleerde Bats voorin meer scherpte. "Het was een genot om met zoveel goede spelers op het veld te staan", glunderde Batshuayi. "Het zal nog even duren voor ik titularis ben, maar mijn tweede doelpunt voor de Duivels heeft me wel bevrijd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws