Reactie Maes is eerlijk voor zichzelf én Genk: "We verdienden simpelweg geen drie punten"

Cédric De Volder
Cédric De Volder vanuit Westerlo
| 12 reacties
Maes is eerlijk voor zichzelf én Genk: "We verdienden simpelweg geen drie punten"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Peter Maes zag KRC Genk gisteren klungelen op het veld van KVC Westerlo. De Limburgers ambiëren play-off 1, maar dat niveau wordt helemaal niet gehaald. En dat lijkt ook de coach stilaan te beseffen.

"We waren naar 't Kuipje gekomen voor de drie punten." Het waren de eerste woorden van Peter Maes op de persbabbel na de wedstrijden tussen KVC Westerlo en KRC Genk. Na negentig minuten zagen we echter niets van de Limburgers. 

"Maar we verdienden de overwinning simpelweg niet", is Maes eerlijk. "Ik ben ontgoocheld. Er stonden een pak creatieve spelers op het veld, maar we voetbalden slechts één kans bijeen."

En de doelman analyseerde het probleem meteen. "Er was veel te weinig diepgang van op de flanken. Mijn links- en rechtsback gaven veel te weinig steun. Ik besef dat het op Westerlo niet gemakkelijk is. Maar ik zag niets van strijd."

Ondertussen lijken de Limburgers - Genk slaagde er in de laatste acht matchen zes keer niet in om te scoren - met een probleem te zitten. "Maar we geven ook heel weinig kansen weg", probeert Maes positief te blijven."

Ik zag helemaal niets van strijd

Peter Maes

"We moeten veel meer doen met die kansjes. Ik neem het voorbeeld van Neeskens Kebano. Hij speelt eigenlijk op de 9,5. Maar hij komt amper in een positie waaruit hij een doelpunt kan maken. Dat moet veranderen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties