Reactie Zo versloegen 5000 Belgen 65000 Fransen

Robby Morren
Robby Morren
| 12 reacties
Zo versloegen 5000 Belgen 65000 Fransen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met enkele duizenden waren ze, de Belgische supporters. Zij moesten het opnemen tegen enkele tienduizenden dolenthousiaste Fransen, maar zij zorgden ervoor dat België ook naast het veld zegevierde in Parijs.

Robby Morren in Parijs

Schuin achter de goal kleurde het helemaal rood. Werkelijk elke Belgische supporter had iets rood aangetrokken. De Brabançonne werd luidkeels meegezongen, maar toegegeven, dat was toch niets in vergelijking met de Marseillaise.

Een sterk begin voor de Fransen maar geleidelijk aan namen de Belgen niet enkel op, maar ook naast het veld het Stade de France volledig over. Ze overstemden zowaar het thuispubliek.

Het was het Belgische legioen dat verschillende pogingen ondernam om de wave door het stadion te laten gaan. De Fransen liepen aanvankelijk niet warm om mee te doen, maar na een vijftal pogingen gingen dan toch tienduizenden armen de lucht in.

De Fransen werden er wat stil van, het moment voor de roodhemden om ludiek ‘Allez les Bleus’ te zingen. Een mooie prestatie van onze Rode Duivels, maar een even dikke pluim voor de aanwezige supporters.

 

Hopelijk klinkt ons volkslied over ongeveer 13 maanden nog eens in het prachtige Stade de France

Posted by Voetbalkrant.com on zondag 7 juni 2015

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws