Pellegrini spreekt zich uit over speelkansen Kompany én incident met aanvoerdersband

Timothy Collard
Timothy Collard
| 6 reacties
Pellegrini spreekt zich uit over speelkansen Kompany én incident met aanvoerdersband
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Manuel Pellegrini heeft zich op een zijn wekelijkse persbabbel uitgesproken over de speelkansen van Vincent Kompany. Manchester City neemt het aanstaande zondag op tegen buur Manchester United, maar de kans lijkt bijzonder klein dat onze landgenoot aan de aftrap verschijnt.

Dat heeft Pellegrini niet met zoveel woorden gezegd, maar toch… De Chileense oefenmeester heeft een duidelijke hint gegeven in verband met zijn basisopstelling. Pellegrini liet zich ontvallen dat het duo Otamendi-Mangala het goed doet. “Voetbal draait om momenten, en op dit moment doen zij het goed”, klonk het.

Geen plaats in het basiselftal dus voor Kompany, al heeft Pellegrini geen problemen met zijn aanvoerder. “Ik zal gewoon de beste elf spelers opstellen voor de wedstrijd van zondag. Ik straf Vincent niet. Ik wil gewoon dat hij volledig fit is vooraleer hij aan de aftrap verschijnt.”

Incident met aanvoerdersband

Pellegrini kwam trouwens ook nog eens terug op het incident met de aanvoerdersband. De coach van City nam tijdens de Champions League-match tegen Sevilla de band af van de ingevallen Kompany. Al lijkt alles op één groot misverstand te berusten…

“Yaya (Touré, nvdr.) dacht dat hij naar de kant gehaald werd (en gaf de aanvoerdersband dus aan Kompany, nvdr.), maar dat was niet zo. Kevin (De Bruyne, nvdr) werd namelijk gewisseld”, verdedigde Pellegrini zich nog tot slot.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties