Reactie Gent maakt er drie, maar dat is onvoldoende: "Toch chapeau aan mijn spelers"

Gent maakt er drie, maar dat is onvoldoende: "Toch chapeau aan mijn spelers"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AA Gent speelde bijwijlen zwierig voetbal tegen Shakhtar Donetsk. Het scoorde ook drie keer en dat kunnen niet veel teams zeggen tegen de sterke ploeg uit Oekraïne. Onvoldoende voor punten, maar Hein Vanhaezebrouck wilde de positieve zaken onthouden.

"We hadden erop gehamerd om meer kansen af te dwingen, want daarvan hadden we er de voorbije wedstrijden wat te weinig", aldus Hein Vanhaezebrouck over de richtlijnen vooraf. "Wat mijn spelers vandaag brachten was heel goed. Veel doelpogingen, veel kansen, het eerste halfuur zeker overwicht in het spel. Daar ben ik heel tevreden over."

Temeer omdat de tegenstander een sterke verdediging heeft: "Shakhtar had 0 goals tegen in de Europa League, wij kunnen er tegen hen drie maken. Dat is op zich bijzonder positief, want daardoor zat er vandaag zeker een puntje in en misschien wel meer. De eerste 35 minuten was er niets dat deed vermoeden dat we zo zwaar onderuit gingen gaan."

Slotsom: "Net als in Shakhtar hebben we ze in de eerste helft bij momenten achteruit geduwd. Deze keer konden we zelfs scoren. Normaal is dat voldoende, die drie goals. Maar deze keer niet. Het is jammer dat we hen twee keer zelf in de match brengen en vertrouwen hebben gegeven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties