Lokeren van het kastje naar de muur in Genk: "Zelden gezien in België"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Genk
| 11 reacties
Lokeren van het kastje naar de muur in Genk: "Zelden gezien in België"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sporting Lokeren ging kansloos met 4-0 onderuit op het veld van Racing Genk. Play-off 2 is zo in mineur gestart. Doelman Davino Verhulst mocht na lang nog eens plaatsnemen onder de lat en was onder de indruk van zijn ex-club.

"Je kan weinig zeggen op deze score", opent Verhulst. "Dit Genk is erg sterk en de best voetballende ploeg van België. Van de eerste tot de laatste minuut, chapeau. Eens die Genkse trein op gang kwam... Zelden gezien in België, zo'n goed voetbal. Ons blok staat er elke week, maar hier was niets tegen te doen."

"Dit Genk is erg sterk en de best voetballende ploeg van België"

De bezoekers mochten bovendien van geluk spreken dat Genk met de kansen morste. "Het had nog een pak meer kunnen zijn", beseft de doelman. "Maar eens die tweede goal viel, kwam er meer ruimte. Dan wordt het natuurlijk gemakkelijker voor hen. Op de meeste tegengoals had ik gewoon geen verhaal."

Lokeren kreeg nauwelijks een kans bij elkaar gevoetbald. "Dat is misschien het verhaal van het hele jaar. Dat gaat niet ineens veranderen in de playoffs. Maar aanvallend goed of niet, tegen dit Genk was niets te doen. Genk nu al groepswinnaar? Als ze zo blijven voetballen, wel ja. Maar ook zij moeten nog enkele lastige verplaatsingen afwerken", besluit Verhulst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties