Scheidsrechter de gebeten hond na OHL-Westerlo: "Dat kan ik niet begrijpen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Leuven
| 9 reacties
Scheidsrechter de gebeten hond na OHL-Westerlo: "Dat kan ik niet begrijpen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bij Oud-Heverlee Leuven werd de hoop op de tweede periodetitel vrijdagavond helemaal opgeborgen na een 0-1 nederlaag tegen Westerlo. Volgens OHL-verdediger Kenneth Schuermans had zijn ploeg één of meerdere penalty's verdiend.

Er waren heel wat discutabele fases waarbij de OHL-spelers een penalty claimden. "Op het einde speelt de scheidsrechter een belangrijke rol", zei Schuermans na de match. "Hij had zeker één - en mogelijk meer - penalty's moeten geven. Hij telde vijf minuten bij, maar Koen (Van Langendonck, red.) heeft zeker drie à vier minuten op de grond gelegen. En dan waren er nog die krampen bij verschillende spelers."

OHL speelde een matige eerste helft. "We hebben in de eerste helft zeker te weinig met ons balbezit gedaan", aldus de ex-speler van Westerlo. "En dan moest die bal eens goed vallen in de tweede helft. Maar het feit dat de ref geen penalty gaf als het twee of drie keer handspel was, dat kan ik niet begrijpen."

Einde verhaal?

Het wordt, behoudens een mirakel, een extra jaartje in 1B voor OHL. "Ik denk dat die vierde plaats binnen is. Daar moeten we ons geen zorgen over maken. Als Cercle zaterdag wint, is het gedaan. We wisten dat we niks meer mochten laten liggen. Als we hadden gewonnen, kwamen we op twee punten. Dan deden we terug mee", baalde Schuermans.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties