OHL-coach Pearson aanvaardt persoonlijke kritiek: "4 keer thuis spelen en niet winnen, dan moet je je zorgen maken"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Leuven
| 3 reacties
OHL-coach Pearson aanvaardt persoonlijke kritiek: "4 keer thuis spelen en niet winnen, dan moet je je zorgen maken"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voor de start van de competitie één van de favorieten voor promotie, maar na 7 speeldagen is OHL de hekkensluiter met een schamele 6 op 21. Coach Nigel Pearson zag echter beterschap bij zijn team.

OHL verloor zaterdagavond met 0-2 tegen Roeselare. Thuis kwam het nog niet verder dan een 2 op 12. Maar coach Nigel Pearson zag een hoopgevende prestatie. "Ik zag bij de spelers een mentaliteit dat ze het niet lieten hangen", vertelde de Brit na de wedstrijd. "Mijn spelers creëerden heel wat kansen, meer dan de afgelopen weken. Ik moet het positieve onthouden van deze match."

Al bleef OHL dus wel met lege handen achter. "Natuurlijk is dit opnieuw een teleurstellend resultaat. Ik begrijp de frustraties van de fans. Het was een heel andere match dan vorige week tegen Tubeke, waar we niet op niveau waren. Ik zoek geen excuses. We hebben het moeilijk om te winnen. Als je dit seizoen vier keer thuis speelt en niet kan winnen, dan moet je je zorgen maken. Het is zaak om te blijven werken."

"Ik ben er zeker van dat we een oplossing zullen vinden"

Naar schatting ruim honderd fans bleven de eerste 13 minuten weg uit het stadion. "De supporters mogen op hun manier hun frustraties laten zien, maar we hebben onze fans nodig. Zeker de spelers hebben die steun nodig. Ik ben er zeker van dat we een oplossing zullen vinden. In de tweede helft drukten we erg hoog. We kregen erg goede kansen, maar hun doelman deed enkele prima reddingen."

Over zijn positie in Leuven maakt de ex-manager van Leicester City zich nog geen zorgen. "Ik hou niet van verliezen. Ik vind het niet leuk om persoonlijke kritiek te krijgen, maar ik moet dat nu eenmaal aanvaarden. Er is nog veel werk voor de boeg. Als coach maak je goede en slechte tijden mee. We hopen snel die goede tijden terug te vinden", besluit Pearson. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties