Interview Van Der Bruggen: "Je kan moeilijk een pistool tegen ons hoofd zetten"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
Van Der Bruggen: "Je kan moeilijk een pistool tegen ons hoofd zetten"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hannes Van Der Bruggen staat met AA Gent dichter dan ooit bij play-off 1. Als de Buffalo's in de komende twee wedstrijden één punt meer halen dan Racing Genk, is de buit binnen. De publiekslieveling speelde met Gent al eens play-off 1 en kan als geen ander de slaagkansen inschatten.

Door Sander De Graeve

Bij AA Gent is het opnieuw erop of eronder dit weekend. Coach Mircea Rednic liet het op de persconferentie vallen: “Dit is de match van het jaar”, dat hoorden we dit seizoen nog in het Gentse. “We hebben inderdaad al een paar keer ‘de match van het jaar’ gespeeld”, lacht Van Der Bruggen.

“Als we nog een kans willen maken op play-off 1, moet deze wedstrijd gewonnen worden.” De druk zit op de ketel bij Gent om het seizoen te redden. “De druk is er, maar je kan moeilijk een pistool tegen ons hoofd zetten. Als je ziet van waar we komen, hebben we eigenlijk niet veel te verliezen.”

"Ongelukkige uitspraak van de coach"

Wie alles te verliezen heeft is concurrent Racing Genk. Zonder de malaise in Limburg zat AA Gent al enkele weken in de voorbereiding op play-off 2. Het mentale voordeel ligt bij Gent. “Dat klopt, maar dat speelt bij elke wedstrijd anders. Dat voordeel wordt volgens mij wat overschat, het moet nog steeds op het veld gebeuren. Genk blijft een grote club, hé. We moeten gewoon zelf die match winnen.”

Coach Rednic heeft er alvast vertrouwen in. Hij vertrouwde ons toe dat hij Genk weinig kansen toedicht op bezoek bij KV Kortrijk. “Dat vind ik een ongelukkige uitspraak”, is Van Der Bruggen eerlijk. “Zoiets kan Racing Genk alleen maar meer motiveren. Kortrijk is inderdaad een stevige ploeg, maar ik denk dat Genk voldoende kwaliteit heeft om daar te winnen.”

"In de toppers stonden we ons mannetje"

Van Der Bruggen kijkt uit naar play-off 1. “Het is veel leuker dan play-off 2. De media-aandacht is groter, je speelt de hele tijd toppers en de beleving is top. Voor een jonge speler als ik heeft play-off 1 spelen alleen maar voordelen. Voor de hele groep zou het een goeie zaak zijn. Als je in play-off 2 verzeild raakt, wil je maar één ding: volgend seizoen bij die eerste zes geraken.”

In play-off 1 is Gent niet noodzakelijk een vogel voor de kat. “Ik wil niet te ver op de feiten vooruitlopen, maar in de topwedstrijden na Nieuwjaar en eerder op Brugge stonden we ons mannetje. Het bewijst dat we resultaten kunnen spelen tegen grote ploegen en dat sterkt ons vertrouwen.” Vanavond reist Gent naar Brugge voor de belangrijke uitwedstrijd bij Cercle. Die match is uiteraard live te volgen op Voetbalkrant.com.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties