Reactie Maertens: "Westerlo wil de titel pakken"

Robby Morren
Robby Morren
| 15 reacties
Maertens: "Westerlo wil de titel pakken"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Westerlo boekte tegen Woluwe een overtuigende 3-0 zege en rukt zo op naar de tweede plaats in het klassement. Niemand steekt onder stoelen of banken dat de titel het doel is. "We zijn op de goede weg", vertelt Birger Maertens in een gesprek met Voetbalkrant.

Robby Morren in Westerlo

"We stonden onder druk. We wisten dat we de wedstrijd tegen Woluwe moesten winnen, zeker nadat we de match in Oostende hadden verloren. We hebben onze opdracht volbracht en met 3-0 mogen we spreken van een terechte overwinning. Gezien de kansen die we gecreëerd hebben had de score zelfs nog hoger kunnen oplopen. We zijn tevreden met de 3-0 en de 3 punten."

Westerlo creëerde veel en gaf acherin zelf heel weinig kansen weg. Toch bleef Maertens kritisch. "Achterin hebben we een paar kleine foutjes gemaakt, ook ikzelf maar dat zijn dingen die gebeuren. Als je niet probeert kan er ook niets verkeerd gaan maar dat moet er uit."

Finales
De Kemphanen hebben één duidelijk doel voor ogen: de promotie naar eerste klasse. Met de komst van Gnohéré en Iachtchouk zet de club die ambitie nog kracht bij.

"Het zijn nu nog allemaal finales want wij willen de titel pakken. Dat blijkt ook uit de aankopen die gebeuren door de club. Dat er concurrentie bij komt, is alleen maar positief voor ons. Dan gaan we nog scherper trainen en nog beter worden en betere wedstrijden spelen."

Geen euforie
"We moeten nu niet te euforisch doen na deze overwinning maar ik denk wel dat we op de goede weg zijn. We moeten de komende dagen verder trainen zoals we bezig waren en dan komt het wel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties