Reactie Pedersen: "Natuurlijk kijk ik uit naar play-off 2"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
Pedersen: "Natuurlijk kijk ik uit naar play-off 2"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nicklas Pedersen viel een kwartier voor tijd in bij AA Gent en toonde bij vlagen zijn mogelijkheden. Gent liep uiteindelijk de boot van play- off 1 mis. Toch kijkt de Deense aanvaller uit naar de komende wedstrijden tegen Lierse, Oostende en Waasland-Beveren.

Sander De Graeve in Gent

Pedersen maakte als invaller een kwartier vol. "Het was goed om opnieuw wat minuten te maken", aldus Pedersen die er met een afstandsschot erg dichtbij kwam. "Het was jammer dat ik niet scoorde, dat zou mooi geweest zijn. Ik zag niet hoe nipt het was, maar ik was er dichtbij."

De aanvaller maakte een degelijke indruk, maar kende wat pech. "Ik viel vrij goed in, denk ik. Het is natuurlijk erg jammer dat de enige bal die ik verlies, de tegenaanval van het doelpunt opzet. Ik kon wat kansen creëren, volgens mij was dat ook de reden dat de coach me bracht."

"Verdienden de overwinning"

Volgens Pedersen verdiende Gent een zege tegen Zulte Waregem. "We kregen de meeste kansen, dus hadden we deze wedstrijd moeten winnen." De nederlaag betekende de veroordeling tot play-off 2. "Natuurlijk kijk ik ernaar uit, het zijn toch voetbalwedstrijden?"

"We hebben nog een kans op Europees voetbal, we moeten ervoor gaan. Ik had uiteraard liever play-off 1 gespeeld, daarvoor kwam ik ook naar Gent, maar dat ligt nu achter ons. We moeten vooruit kijken. Het was al een mirakel dat we nog kans maakten op die zesde plek", aldus de nuchtere Deen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws