Reactie Hasi heeft geen uitleg: "Hadden ze wel zin om door te gaan?"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Kortrijk
| 69 reacties
Hasi heeft geen uitleg: "Hadden ze wel zin om door te gaan?"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een vlieg tijdens de rust in de kleedkamer van Anderlecht. Hoeveel zouden er dat vandaag willen geweest zijn? Anderlecht speelde een beschamende eerste helft en Besnik Hasi moest zijn spelers terechtwijzen. De ontgoocheling in zijn groep was achteraf ook nog niet weg.

Een halfuur Anderlecht onwaardig, dat was wat we te zien kregen in het Guldensporenstadion. "We ontbraken niet alleen kwaliteit, maar ook mentaliteit. Als die twee zaken afwezig zijn, kan je niet winnen", zei Hasi, nog bijzonder rustig ondanks de omstandigheden. "We wonnen geen duels, speelden met lange ballen,... zo kan je niet scoren."

Kwaliteit en mentaliteit was er niet, dan kan je niet winnen

Tijdens de rust hield Hasi een bijzonder korte donderspeech. Vijf minuten later kwam hij alweer naar buiten. "Ik heb gezegd wat ik moest zeggen. Daarna moest ik me met de invaller bezighouden", liet hij zijn ontgoocheling in zijn basisploeg duidelijk blijken. "We ontbraken ook Praet, Dendoncker en Kara. Als ik dan moet schuiven, missen we blijkbaar wle heel veel."

Maar het is een terugkerend probleem. Om de zoveel wedstrijden ontbreekt het Anderlecht aan karakter en mentaliteit. Dat is ook een job van de trainersstaf. "Mijn vraag is: wilden ze wel doorgaan in de Beker? Dan toon je toch iets anders dan dat eerste halfuur. Of ik die vraag aan hen gesteld heb? Wat denk je nu zelf? Wat ze antwoordden? Vraag het hen hé."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws